Bygningssnedker

Bygningssnedker

Som bygningssnedkere arbejder du med træ og pladematerialer. Du er både en alsidig håndværker og en dygtig rådgiver, der kan tænke kreativt, tegne og bygge, så kunden får den bedste løsning. Du kan få job i snedker- og tømrervirksomheder, blive selvstændig eller læse videre til f.eks. bygningskonstruktør. Med uddannelsen som EUX kan du læse videre til arkitekt eller ingeniør.

Hvad oplever man som tilskuer ved bygningssnedkernes stand til DM i Skills?
Du kan følge med i deltagernes arbejde på nærmeste hold. Træet udleveres høvlet, men derudover skærer deltagerne delene på mål og udfører klassiske snedkersamlinger, når delene skal samles, uden brug af skruer og beslag. Samlingerne udføres med håndværktøj og håndmaskiner. Opgaven samles og til sidst pudses træet, således at det er klar til overfladebehandling. Der laves modeller og skabeloner på stedet til opgaven. Deltagerne arbejder efter egen tegning.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Deltagerne har 22 timer til at udføre DM-opgaven. Det kan være konstruktion af et bygningselement i form af en ramme til et vindue med buede sprosser, eller et stykke inventar. F.eks. en trappeskammel. På standen er udstillet tidligere DM-opgaver.

Hvad gives der point for?
Der gives blandt andet point for tegninger, samlinger, opgavens helhed, overholdelse af vinkler og hovedmål og pudsning. Dommerne kontrollerer tæthed og kvalitet i udvendige og indvendige samlingerne inden træet bliver limet.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Om der er tætte og holdbare samlinger, f.eks. i hjørnerne. Om der er fræset forkert. Om der er mærker efter værktøj. Og kvalitet af pudsning af opgaven.

Læs mere om bygningssnedkeruddannelsen ved at klikke her.

Mød også bygningssnedkerlærling Mathias her.

Search