Blomsterdekoratør

Blomsterdekoratør

Hvis du kan lide at arbejde med design, form og farve, er uddannelsen som blomsterdekoratør måske noget for dig. Som blomsterdekoratør skal du også være udadvendt og serviceminded, fordi du ud over at lære et håndværk og bruge dine kreative evner, normalt også har kundekontakt. Du kan få job i blomsterbutikker, men også i hotel- og restaurationsbranchen, hos eventbureauer eller grossister.

Hvad oplever man som tilskuer ved blomsterdekoratørernes stand til DM i Skills?
Man oplever koncentrerede elever, der arbejder med opgaveløsning på tid. De har fået tid til forberedelse og tid til selve konkurrencen. Alle elever får de samme materialer til rådighed, men man vil opleve, at de løser dem på forskellige måder, alt efter hvordan de tolker opgaven.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Opgaverne er hemmelige helt frem til, at DM i Skills skydes i gang. Men de repræsenterer altid emner, som er en del af elevernes uddannelsestid både på skolen og på elevernes oplæringssted. Det vil sige, at de indeholder opgaver til forskellige anledninger og involverer forskellige tekniske løsninger.

Hvad gives der point for?
Der gives op til 100 point for en opgave, som er ligeligt fordelt på: Komposition, idé, farver og teknik.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Det kan være svært at se som tilskuer uden at kende teorien bag arbejdet. Men det kan være noget med blomsterrespekt og plads til blomsterne, balance i den ydre form af binderiet og farveforbindelse. Dommerne kommer helt tæt på arbejdet og kan tjekke teknikken.

Læs mere om blomsterdekoratøruddannelsen ved at klikke her eller her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin