Bager

Bager

Som bager kan du dyrke din passion for smag, konsistens og perfekt afbagning. Du arbejder i bagerier, hvor du fremstiller en række forskellige slags brød og kager og har også mulighed for at åbne din egen butik. Du kan bl.a. videreuddanne dig til procesteknolog og serviceøkonom. Tager du uddannelsen som EUX, kan du også videreuddanne dig inden for ernæring og sundhed.

Hvad oplever man som tilskuer ved bagernes stand til DM i Skills?
Tilskuerne vil opleve en koncentration og en høj faglighed med fødevarer. Det er altid en stand, som tiltrækker mange, da brød og kage er noget, alle har en holdning til, og som alle har prøvet kræfter med hjemme. Bedømmelsen foregår også, så tilskuerne kan følge med i det.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Bagerne skal både løse nogle kendte opgaver – som en række brødtyper, wienerbrød og kransekage. Derudover skal de kreere et skuestykke, hvor de kan slippe fantasien løs. Og så får de en hemmelig udfordring, de først kender på dagen.

Hvad gives der point for?
Pointene gives ud fra CIS princippet, som også bruges til World- og Euroskills, hvor alle bedømmelser er beskrevet, så alle dommere tager udgangspunkt i det samme, når de bedømmer.  Deltagerne bedømmes både på helhedsindtrykket, mål og antal og derudover selvfølgelig både på smag, afbagning, sværhedsgrad og konsistens/krumme. En del af bedømmelsen foregår som i ”Vild med dans”, hvor dommerne sidder med pointskemaer, som de flipper over, så tilskuerne kan se, hvor mange point de giver for de enkelte dele af opgaven.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Smag er en stor del af bedømmelsen, og derfor kan det være svært at kigge sig til den bedste opgave. For det flotteste bord kan sagtens tabe, hvis smagen ikke er på plads. Herudover kan en deltager også miste point, hvis produkterne vejer for meget eller for lidt, og lignende.

Læs mere om bageruddannelsen ved at klikke her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin