Alubygger

Alubygger

Som alubygger arbejder du i virksomheder, som laver glasfacader med aluminiumsprofiler. Du er altså en højt specialiseret håndværker, der kan producere alt fra et enkelt vindue til at bygge store bygninger i glas og aluminium. Du kan også blive selvstændig eller læse videre til f.eks. bygningskonstruktør eller diplomingeniør.

Hvad oplever man som tilskuer ved alubyggernes stand til DM i Skills?
Engagerede og dygtige alubygger-elever, der er i fuld gang med at løse deres konkurrence-opgaver. Derudover kan man se den del af opgaven, som de allerede har lavet på skolen før selve DM. I 2022 er det et orangeri, der giver et indtryk af, hvor flot et håndværk, alubyggerne kan.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Alubyggernes DM-opgave består af to dele En, som laves på skolen før DM. Som fx et orangeri. Og så både en fremstillings- og montageopgave, der foregår ved selve DM. Fremstillingsopgaven kan være samling af en dør og et vindue. Og montageopgaven kan være isætning af glas i en facade og gavl – og derudover montering af dør, vindue og dæklister. Derudover arbejder eleverne på en individuel opgave, hvor de arbejder på deres egen facade.

Hvad gives der point for?
Der gives point for både helhedsindtrykket og de enkelte dele af opgaven – som ensartethed og placering af klemlister, planhed i samlinger og dør og vinduers funktion (at det er monteret korrekt).

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Det kan være svært som ikke-fagperson at vurdere detaljerne. Men se på helhedsindtrykket, samlingerne og hvor lige og funktionelt, opgaven fremstår. Derudover kan man også se på elevens orden og oprydning.

Læs mere om, hvordan du bliver alubygger (alubygger et et speciale på glarmesteruddannelsen) ved at klikke her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin