DM i Skills 2020

Demonstrationsfag

Her du finder du en oversigt over de demonstrationsfag, der er med til DM i Skills 2020, men hvor der ikke afholdes konkurrence.

Oversigt fag A - K

Ambulancebehandlerarrowdown

Brænder du for at hjælpe andre, og kunne du tænke dig at være en del af det team, der rykker ud for at hjælpe mennesker, der er blevet akut syge eller er kommet til skade? På uddannelsen lærer du bl.a. at yde førstehjælp og give behandling på ulykkesstedet eller i ambulancen på vej til hospitalet.

Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/ambulancebehandler/

 

Chaufførarrowdown

Er du selvstændig, ansvarlig, og er du vild med lastbiler? Så er en uddannelse som godschauffør måske noget for dig. Jobbet kan variere meget, men ét er fælles for alle godschauffører: De udfører et arbejde af meget stor værdi. Uden dem var hylderne i de danske butikker tomme.

Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/godschauffoer/

 

Ernæringsassistentarrowdown

Drømmer du om at blive professionel madhåndværker og at skabe gode smagsoplevelser til mange mennesker? Så bliv ernæringsassistent – en meningsfuld uddannelse med høj jobglæde.

Du gør dagligt en forskel for mange mennesker, unge som ældre, når du tilbereder sund og lækker hverdagsmad, som giver dem noget at glæde sig til.

Arbejdet i et professionelt køkken kræver et professionelt madhåndværk. Under uddannelsen lærer du derfor at skabe fantastiske smagsoplevelser og at være en dygtig og effektiv medarbejder, der laver mad af høj kvalitet i både små og store gryder.

Som ernæringsassistent har du adgang til en lang række spændende jobs med et afvekslende arbejde og gode arbejdstider.

Som ernæringsassistent bliver du også uddannet i at have fokus på madspild, bæredygtighed og økologi – aktuelle og væsentlige elementer i tiden.

Der er gode muligheder for videreuddannelse.

Ernæringsassistentuddannelsens varighed er ca. 2½ år + et grundforløb på op til 1 år. Varigheden afhænger af, om du er under eller over 25 år. Hvis du kombinerer med EUX er varigheden 4 år og 2 mdr. inkl. grundforløb.

Læs mere om uddannelsen:

https://www.ernaerings-assistent.dk/

 

Flyteknikerarrowdown

Som flytekniker reparerer og vedligeholder du fly. Du kan arbejde på flyets landingsstel, vingernes flaps og haleror.

På uddannelsen lærer du at gennemgå flyet og undersøge motorer, ror, bremsesystem, landingsstel og hjul. Du får kendskab til de mest almindelige motortyper og lærer at aflæse data fra flyets computer.

Som flytekniker arbejder du omhyggeligt og ofte i et internationalt miljø.

Læs mere:

http://hands-on.dk/uddannelser/flytekniker/

 

Gartnerarrowdown

Som væksthusgartner eller produktionsgartner kan du arbejde med at producere planter indenfor i væksthuse eller udenfor på planteskoler, frilandsgartnerier eller frugtplantager. Du kan arbejde med produktion af alt fra blomster i potter og grønsager til store buske og træer, der skal bruges i haver, parker og skove. Der er mange udfordringer i arbejdet med planteproduktion og du skal have stor viden om de forskellige planter og kan for eksempel arbejde med forædling af planter og produktudvikling.

Du kan også arbejde med kunderådgivning og pasning af planter i plantehandler og havecentre. Her kan du arbejde med markedsføring og salg og du skal vide meget om forskellige planter og deres anvendelse, når du skal rådgive kunder om valg af planter til haven.

Videreuddannelse

Du kan blandt andet videreuddanne dig til jordbrugsteknolog, have- og parkingeniør eller skov- og landskabsingeniør.

Uddannelsen til produktionsgartner eller væksthusgartner tager 3 år og 5 til 11 mdr. Læs mere på www.jordbrugetsuddannelser.dk

Anthony Shevlin – Jordbrugets UddannelsesCenter 
Xenia Højrup Slot – Jordbrugets UddannelsesCenter 
Mareike Katharina Schwarz – Kold College
Jeanette Naamansen – Kold College
Karl-Emil Heiberg – Roskilde Tekniske Skole
Sofie W S Damm – Roskilde Tekniske Skole
 
Handelsuddannelsen arrowdown

Som Handelselev lærer du at handle og sælge. Handelsuddannelsen handler om salg til kunder – også e-handel og globale digitale markedspladser.

Du bliver uddannet i danske og internationale handelsvirksomheder. I dit uddannelsesforløb kan du vælge mellem forskellige retninger: Salg, Indkøb, Logistik eller Digital handel.

Men handel handler også om mennesker. Du lærer derfor om kommunikation og om at finde gode og kreative løsninger – alene og sammen med dine kolleger.

Handelsuddannelsen varer 3 år. Du kan også tage Handelsuddannelsen med eux. Handelsuddannelsen findes på skoler rundt i Danmark.

En handelsuddannelse giver gode karrieremuligheder og mange muligheder for videreuddannelse.


Her kan du læse mere:

https://www.uddannelsesnaevnet.dk/erhvervsuddannelser/handelsuddannelsen

https://www.facebook.com/Handelsuddannelsen/

https://handelsuddannelsen.dk/

Deltagere:

Anton Nellemann Kryger – Business College Syd – Johannes Fog
Caroline Bisbjerg – Business College Syd – Lemvigh-Müller
Celine Bjerregaard – Business College Syd – Brødrene A&O Johansen
Lasse Westergaard-Knudsen – Business College Syd – MAN Truck & Bus Danmark A/S
Maria Maj – IBC International Business College – Salling Group
Nanna Lund Schmidt – Business College Syd – Sanistål
Philip Bylov – Business College Syd – Ejner Hessel
Frederik Filt Jensen – Viden Djurs – Bestseller A/S
Louise Kjeldgaard Schwalm – Business College Syd – Sportmaster
Tobias Skov – Erhvervsskolerne Aars – IKEA Taastrup

 

Kreaturslagterarrowdown
Deltagere:
Mads Johansen – ZBC – Danish Crown Beef Company
Casper F. Nissen – ZBC – Danish Crown Beef Company
Morten Øgendahl – ZBC – Danish Crown Beef Company
 

Oversigt fag L - Å

Lagerarrowdown

Terminal- og lagerarbejde passer til dig, der er serviceminded, har ordenssans, kan lide effektivitet og som er god til at samarbejde. Som lageroperatør håndterer du gods, der ankommer til lagre eller terminaler. Det er bl.a. dit arbejde at kontrollere, at alt stemmer, og at det er den rette mængde varer, der er modtaget.

Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/lageroperatoer/

 

Landbrugsmaskinmekanikerarrowdown

Tænder du på teknik, mekanik, elektronik og store maskiner – så er landbrugsmaskinmekaniker lige noget for dig. Som landbrugsmaskinmekaniker vil du være et stort og eftertragtet talent, der har muligheder for job i både lokale og store internationale virksomheder. En landbrugsmaskinmekaniker reparerer og vedligeholder landbrugets maskiner og er med til at sikre at høsten kommer i hus. På uddannelsen lærer du alt om motorer, hydraulik, elektronik, kølesystemer, transmission og meget mere. Du skal også selv kunne fremstille dele og reservedele.

Se mere her: www.mekudd.dk

Anders Stensgaard Sørensen – Erhvervsskolerne Aars – J. Hundahl A/S

 

Landmandarrowdown
Hvad laver du?

Som landmand arbejder du med naturen, enten med husdyr eller med jorden. Fælles er, at du fremstiller fødevarer til hele verden. Fødevarer hvor kvaliteten skal være i top uanset om der er tale om økologiske eller konventionelle produkter.
Det moderne landbrug er en arbejdsplads med stor kontakt til andre medarbejdere på gården, leverandører og håndværkere, her er både menneskelige og faglige kompetencer en del af hverdagen med stor variation af opgaver. Der er opgaver både inde og ude, så naturen er en vigtig medspiller i din hverdag ligesom økologi og bæredygtighed er centralt i hverdagen.

Videreuddannelse

Landbrugsuddannelsen har en direkte overbygning som Produktionsleder og Agrarøkonom, men også mulighed for en Jordbrugsteknologuddannelse.

Landbrugsuddannelsen tager 3 år og 5 til 11 mdr.

Læs mere på www.jordbrugetsuddannelser.dk

Deltagere:
Camille la Cour -RTS – Landbrugsskolen Sjælland, Høng – Sommerbjerg i/s
Anders Holmgaard Mortensen – RTS – Landbrugsskolen Sjælland, Høng Lars Jeppesen
Frederik Langebæk – RTS – Landbrugsskolen Sjælland, Høng – Klaus Ilsøe
Sarah Jørgensen – RTS – Landbrugsskolen Sjælland, Høng – Øgelundgård
Sine Jepsen – Dalum Landbrugsskole – Dalum Landbrugsskole
Jakob Buhl – Dalum Landbrugsskole – Brandtbjerggaard
Mads Rabølle – Dalum Landbrugsskole – Asbjerggaard
 
 
Lufthavnsoperatørarrowdown

Synes du, det lyder spændende at arbejde i en lufthavn? Kunne du tænke dig at være en del af det team, der sørger for, at flyene er lastet korrekt, og at flyvepladsen er vedligeholdt? Så skulle du overveje at blive lufthavnsoperatør.

Link: http://transportuddannelser.dk/uddannelser/uddannelserne/lufthavnsoperatoer/

 

Procesoperatørarrowdown

En procesoperatør arbejder med at fremstille produkter, som du kender fra din hverdag, fx mad, drikkevarer og medicin.

På uddannelsen lærer du at overvåge automatiske maskinanlæg, forebygge og løse tekniske problemer, kontrollere kvaliteten løbende og forbedre produktionen.

Som procesoperatør har du ansvaret for, at der produceres til aftalt tid, i den rigtige kvalitet og uden ressourcespild.

 

Pædagogisk assistentarrowdown

Uddannelsen som pædagogisk assistent er for dig, der har lyst til en aktiv hverdag, hvor du er nærværende og engageret i andre mennesker. Du kan arbejde med både børn, unge og voksne, som du motiverer og støtter i deres trivsel og udvikling. Du får ansvaret for at organisere, planlægge og udføre aktiviteter sammen med målgruppen, så du både bruger og får en masse energi.

Link til: https://sosu.dk/uddannelser/paedagogisk-assistent/

 

Serviceassistent arrowdown

Serviceassistenten er en multimedarbejder, der løser en lang række rengørings- og serviceopgaver på fx virksomheder, hospitaler, plejehjem, skoler, kontorer, daginstitutioner.

Der er to specialer på uddannelsen:

Hospitalsservice

Virksomhedsservice

Som hospitalsserviceassistent arbejder du især med rengøring, men også med sengeredning, anretning og servering af mad og transport af patienter m.m.

Som virksomhedsserviceassistent arbejder du især med rengøring, men også med telefonpasning, kopiering og tilberedning og anretning af frokost m.m.

 

Uddannelsens længde

Uddannelsen til serviceassistent varer fra 2 år til 2 år og 6 måneder og veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed.

Uddannelsens hovedforløb er bygget op af 2 trin:

Trin 1 rengøringstekniker 1 år

Trin 2 serviceassistent + 6 måneder.

 

Mere om uddannelsen på:

Serviceerhvervenes Uddannelsessekretariat (SUS) www.susudd.dk

 

Skilteteknikerarrowdown
Design, håndværk og EDB

Som skiltetekniker producerer du skilte, reklamer og dekorationer til butiksfacader, plakatsøjler, virksomheder og megetmere. Du er med hele vejen – lige fra at udfærdige de første skitser til at sætte det færdige produkt op. Digitale teknikker står centralt i produktionen, for mange opgaver bliver udformet og bearbejdet i software og herefter udskrevet som storprint på folier, tekstiler med mere. Herefter skal du ud og sætte det færdige resultat op – så uddannelsen består af meget andet end EDB.

Kravene til dig

Du må gerne være kreativ, kunne tegne og have en fornemmelse for form og farver. Du skal kunne forestille dig, hvordanresultatet kommer til at se ud. Du kommer tit højt til vejrs, når du monterer skilte, så højdeskræk duer ikke.

Læs mere på:

mffu.dk
tec.dk
college360.dk

 

Stenhuggerarrowdown

Stenhuggeren kløver, hugger og tilpasser sten efter tegninger og modeller. Som stenhugger får du et arbejde, der både er meget traditionsrigt og samtidig stiller krav til nytænkning og kreativitet.

Hjemmeside: https://gørnoget.nu/uddannelser/stenhugger/

Deltagere:
Johanne Katarina Stald Ølsgaard – Learnmark Horsens – Otterup Stenhuggeri Begravelse ApS
Lucas Caleb Brandt Gade – Learnmark Horsens – Gladsaxe Ny Stenhuggeri A/S
 
Teknisk designerarrowdown

En teknisk designer tegner og konstruerer alt lige fra sodavandsautomater til større byggerier.

På uddannelsen lærer du at bruge forskellige computerprogrammer til konstruktion og dokumentation. Du lærer også at udføre tekniske illustrationer til fx markedsføringsopgaver, tilbudsmateriale og brugervejledninger.

Som teknisk designer arbejder du sammen med bl.a. arkitekter og ingeniører.

Læs mere:

https://hands-on.dk/uddannelser/teknisk-designer/

 

Værktøjsuddannelsenarrowdown

Som værktøjsmager laver du de værktøjer, der sidder i maskiner, som fremstiller ting i metal eller plastik, fx dele til mobiltelefoner.

På uddannelsen lærer du at tegne genstande på computeren og programmere maskinen til at udføre arbejdet. Du lærer også om forskellige materialer.

Som værktøjsmager skal du være meget omhyggelig. Et angivet mål skal overholdes på brøkdele af en millimeter.

Læs mere:

https://hands-on.dk/uddannelser/vaerktoejsmager/