Slagter

Slagter

Som slagter er du i ekspert i alle former for udskæring af kød. Både kød til den danske slagters køledisk og til eksportvarer, hvor efterspørgslen kan være en anden. Du har også lært at stå for selve slagtningen af dyr og kan selvfølgelig kontrollere kødets kvalitet og sørge for, at alle regler omkring fødevarer overholdes. Du kan få job i slagtehuse eller på slagterier.

Hvad oplever man som tilskuer ved slagternes stand til DM i Skills?
Her er altid mange tilskuere, fordi det er helt vildt, hvor hurtigt og præcist konkurrencedeltagerne kan skære. Udover konkurrencedeltagerne står der også andre slagterlærlinge, der er klar til at svare på tilskuernes spørgsmål om opgaverne og faget.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Slagterne konkurrerer i en lang række discipliner fordelt over tre dage, så de får vist deres mange kompetencer. Mange opgaver viser selvfølgelig deres ekspertise i udskæring og udbening. Nogle udskæringer til eksport og andre til detail. De skal også vise kreativitet i nogle udskæringer og lave traditionelle ting som rullepølse. De bliver også udfordret med en joker, hvor de f.eks. skal tilberede noget, de ikke er så vant til. Om lørdagen er der grilltema, hvor deltagerne skal præsentere en kreativ grillmenu, hvor de bliver bedømt på alt fra udskæringerne til kreativitet i krydderier og tilberedning.

Hvad gives der point for?
Der gives point for alt fra kvaliteten af udskæringerne, salgbarhed, bæredygtighed (kødspild skal helst undgås) og økonomisk sans samt kreativitet i udskæringerne og præsentation af det skårne kød.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Hvor lækre ser koteletterne og flæskestegen ud?  Se efter om kødet er skåret lige. Har du lyst til at købe det, du ser i disken? Bliver du fristet?

Læs mere om slagteruddannelsen ved at klikke her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin