10 nye eksperter gør klar til EuroSkills 2023

SkillsDenmark forbereder nye eksperter på dommeropgaven til Euroskills i Gdansk til efteråret

Simon Neergaard-Holm byder velkommen til de nye eksperter på dagens kursus

Simon Neergaard-Holm, direktør i SkillsDenmark byder velkommen til 10 nye eksperter, der skal med som danske dommere ved EuroSkills i Gdansk til efteråret.

– Sammen skal vi realisere drømme og fremme talentudviklingen af unge danske fag-atleter. Der ligger en stor og spændende opgave foran jer nu og frem til Gdansk, men også senere frem mod EuroSkills i Herning i 2025. Tak fordi I er her. Vi anerkender til fulde jeres store arbejde og indsats, siger Simon Neergaard-Holm.

Mikkel Sonne Højberg er en af de nye dommere, der deltager i dagens kursus. Han skal med til Gdansk som ekspert og dommer i svejsning. Mikkel har været dommer ved DM i Skills i smedefaget flere gange.

– Jeg glæder mig til at skulle være dommer ved EuroSkills, og det er spændende, at være med her i dag. Jeg har læst godt op på lektien hjemmefra, men får gode tips til, hvordan vi skal håndtere eventuelle overtrædelse af regler og konkurrencedeltagernes opførsel – og hvem vi kan henvende os til, hvis der opstår tvivl om en bedømmelse, siger Mikkel Sonne Højberg.

Jens Søndergaard Hansen, chefkonsulent og Technical delegate WorldSkills and WorldSkills Europe, er ansvarlig for undervisningen af de nye eksperter.

– Vi underviser eksperterne i etiske regler, i regler og kriterier for bedømmelserne, og så taler vi en del om, hvordan man repræsenterer Danmark ved internationale konkurrencer, siger Jens Søndergaard Hansen, der selv har været ekspert ved både EuroSkills og WorldSkills gennem mange år.

I alt deltager Danmark med 24 dommere til EuroSkills i Gdansk .