Møbelsnedker

Møbelsnedker

Møbelsnedkeren fremstiller møbler til hjemmet. På uddannelsen lærer du både det traditionelle håndværk, at producere i større serier og bruge ny teknologi som CNC og CAD/CAM til it-styring af design og fremstilling. Du kan få job i møbel- og inventarvirksomheder, blive selvstændig eller læse videre til fx designteknolog. Med EUX kan du også læse videre til arkitekt eller designer.

Hvad oplever man som tilskuer ved møbelsnedkernes stand ved DM i Skills?
Deltagere, der udfører kvalitets møbelhåndværk. Deltagerne får udleveret træet høvlet, men derudover skærer de selv alt på mål og samler alle dele ved at lave klassiske møbelsamlinger både med håndværktøj og stationære maskiner og håndmaskiner. Der indgår altid en eller to skuffer, hvor samlingerne (snedkersinker) skal udføres med håndværktøj. Opgaven bliver til sidst samlet og pudset. På standen er der også udstillet tidligere DM-opgaver.

Hvad er det for en opgave, deltagerne skal løse?
Et klassisk møbel i form af f.eks. et entrémøbel, skrivebord og vitrineskab. Deltagerne får en opgavebeskrivelse og en eller flere arbejdstegninger. Der er afsat 22 timer til opgaven.

Hvad gives der point for?
Der gives blandt andet point for tegning, tæthed i udvendige og indvendige samlinger, opgavens helhed, overholdelse af vinkler og hovedmål og pudsningens kvalitet. Dommerne kontrollerer samlingerne, inden træet bliver limet.

Hvad skal man kigge efter for at se den bedste opgave?
Om der er tætte samlinger, f.eks. i hjørnerne – og om overgange mellem forskellige træsorter fremstår skarpt. Om der er mærker efter værktøj, og om luften omkring låger er ens. Derudover kan man også se på kvaliteten af pudsningen.

Læs mere om møbelsnedkeruddannelsen ved at klikke her.

Mød også møbelsnedkerlærling Jule her.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin