Introdage med Skills 2019

Som optakt til DM i Skills 2020 vil der blive arrangeret Introdage med Skills-stafet for alle 8. klasser. Introdage med Skills afholdes på erhvervsskolerne i efteråret. I enkelte kommuner afholdes der en ekstra introdag, denne kan ligge på et andet tidspunkt. Det tilstræbes at alle 8. klasses elever og deres lærere deltager i Introdage med Skills.

Hvad er en Introdag med Skills?

Introdag med Skills indeholder tre dele. Den skal give de unge en generel information om erhvervsuddannelser, den skal introducere de unge for uddannelsesmiljøet på den erhvervsskole, som de er inviteret af, og ikke mindst skal de unge udfordres og dyste mod andre 8. klasser i Skills Stafetten.

Herunder og på siderne “Til lærerne” og “Til eleverne” kan du læse meget mere om Introdage med Skills og de konkurrence-elementer, der også er en stor del af eventet.


Introdage med Skills

Elever i 8. klasse ved kun ganske lidt om de uddannelser, der udbydes på erhvervsskoler og de karrieremuligheder, de giver adgang til.

Erhvervsuddannelser er meget mere end tømrer, elektriker eller frisør. Men dét er der mange, der ikke ved. Der findes over 100 spændende uddannelser, hvor muligheden for at dygtiggøre sig inden for et bestemt fag, praktikforløb og fleksibel videreuddannelse kan udgøre et attraktivt uddannelsesvalg for mange elever. Og faktum er, at der i fremtiden bliver stor efterspørgsel på dygtige unge med en erhvervsuddannelse i rygsækken. Den viden ønsker vi, at de unge får!

 

Skills Stafetten

Skills Stafetten er en konkurrence, hvor grundskoleelever dyster mod hinanden i opgaver, der kræver et praktisk håndelag. Konkurrencerne foregår i hold af 3 med både drenge og piger på alle hold – og hvor kammeraterne står på sidelinjen og hepper!

Skills Stafetten indgår som led i 8. klasse elevernes introduktionskurser til ungdomsuddannelserne. Det er en konkurrence, der afholdes i hele Danmark for at vække elevernes interesse for erhvervsuddannelser.

8. klasser i hele Danmark deltager i Skills Stafet i deres lokalområde. Det betyder, at unge fra hele landet kan kvalificere sig til den store Skills Stafet-finale i København i januar 2020.

 

Se filmene, hvor de unge fortæller om det fede ved deres fag – tryk her
Se filmene om det bedste trick fortalt af en erhvervsfaglig elev – tryk her