Program

Torsdag den 4. april

Kl. 9.00 – 10.15 Åbningsceremoni – live-streames på www.skillsdenmark.dk. Link findes i menuen under 2019

Den store åbningsceremoni i Hal 1, hvor både konkurrencedeltagere og demonstrationsfagdeltagere marcherer ind.
Åbningsceremonien live-streames på hjemmesiden under menupunktet Live-streams.

Velkomsttaler:

  • Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark
  • Carsten Rasmussen, borgmester Næstved Kommune
  • Heino Knudsen, formand for Region Sjælland
  • Merete Riisager, undervisningsminister

Skills-landsholdet, der klarede sig godt ved EuroSkills 2018 i Ungarn, hyldes på scenen.

Kl. 10.15 – 19.00 Arena Næstved og de 3 store udstillingshaller er åbne for besøgende. De spændende Skills-konkurrencer begynder. Ved konkurrencestandene er der opstillet udfordrende Prøv-, mærk- og følområder, hvor gæsterne kan teste deres håndelag og få en fornemmelse af de mange spændende fag ved DM i Skills.

Kl. 14.00 – 17.00 Finalen i Hal 1 i Efterskole Skills Stafet, som er en underholdende konkurrence med praktiske øvelser på tid for alle landets efterskoler. Hvem bliver kåret som den bedste efterskole i 2019?

Efterskolernes skills-finale live-streames på www.skillsdenmark.dk. Link findes i menuen under 2019

 

Fredag den 5. april

Kl. 8.00 – 17.00 Konkurrencerne fortsætter for fulde omdrejninger. Arena Næstved og de 3 store udstillingshaller er åbne for besøgende. Ved konkurrencestandene er der opstillet udfordrende Prøv-, mærk- og følområder, hvor gæsterne kan teste deres håndelag og få en fornemmelse af de mange spændende fag ved DM i Skills.

Kl. 9.00 – 14.00 Den store finale i Hal 1 i Skills Stafetten, som er en underholdende konkurrence med praktiske øvelser på tid for alle landets 8. klasser. Der er fuldt tryk på og øredøvende larm, når 80 klasser fra hele landet kæmper om mesterskabet. Kampen om årets titel bliver hård under kyndig ledelse af værterne Jamil Mehdi og Lars Boes Jørgensen.

Live-streames på www.skillsdenmark.dk. Link findes i menuen under 2019

 

Lørdag den 6. april

Kl. 8.00 – 14.00 Skills-konkurrencerne er på vej ind i sidste fase og bliver afsluttet kl. ca. 12.00. Alle udstillingsstandene er åbne til kl. 14.00. Sidste mulighed for at besøge de udfordrende Prøv-, mærk- og følområder, hvor gæsterne kan teste deres håndelag og få en fornemmelse af de mange spændende fag ved DM i Skills.

Kl. 13.00 – 13.30 Arbejdsmiljøprisen uddeles. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen overrækker den eftertragtede Arbejdsmiljøpris indenfor 18 bygge- og anlægsfag. Det sker på scenen i Hal 1. Prisen uddeles til de deltagere, som på bedste vis har taget højde for det gode arbejdsmiljø i forbindelse med løsning af deres opgaver indenfor hvert fag. Arbejdsmiljø handler nemlig ikke kun om love og bekendtgørelser, men handler i lige så høj grad om holdninger og sikkerhedskulturer på arbejds- og praktikpladser.

Kl. 14.00 – 15.30 Den store afslutningsceremoni i Hal 1 kulminerer efter 3 dages kreativitet, ihærdighed og viljestyrke, når DM-mestrene i de mange fag udråbes og hyldes af tilskuerne på lægterne. De spændte konkurrencedeltagere indleder afslutningsfesten med at marchere hen over den store scene.

Formanden for SkillsDenmark Jesper Juul Sørensen byder velkommen og gør status efter konkurrencerne.

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen giver stafetten videre til København Kommunes overborgmester Frank Jensen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale og overrækker præmier og diplomer til vinderne af DM i Skills 2019.

Live-streames på www.skillsdenmark.dk. Link findes i menuen under 2019